Få hjälp

Drugsmart hjälper dig att hitta den information du söker om alkohol och andra droger. Vi hjälper dig också att hitta stödgrupper om du är ung och någon i din familj dricker för mycket alkohol. Ställ gärna en fråga till våra experter. Vi svarar på frågor varje vardag.

Vi är alltid här för dig!

Här kan du ställa anonyma frågor till Drugsmart. Du får svar till den mailadress du uppger. Vi svarar på frågor om alkohol och andra droger som rör ungdomar mellan 13 och 19 år. Vårt mål är att svara på frågor inom 24 timmar på vardagar. Frågorna kan handla om din egen situation eller någon i din närhet som du är orolig för.

Så länge du skriver dina frågor genom frågefunktionen så kan vi garantera din anonymitet. Om du svarar på mailet du får av oss kommer vi kunna se din mailadress och du är inte längre anonym.

Din fråga kan komma att publiceras i Frågor & Svar, men då skrivs den om och all personlig information tas bort.


Om vi blir oroliga för att ett barn far illa kan vi komma att meddela socialtjänsten om det.


Har du frågor om vård eller behöver hjälp ska du kontakta din vårdcentral eller Vårdguiden www.1177.se. Vid akuta fall ska du alltid ringa 112.


Tack för din fråga!

Vi svarar så fort vi kan, oftast inom 24 timmar på vardagar.
Ställer du din fråga en helgdag kan det ta lite längre tid att få svar.

Tänk på!

När du skriver genom frågefunktionen är du alltid anonym. Om du svarar på mailet så kommer vi att se din mailadress och din anonymitet minskar.
/Drugsmart

STÄLL EN ANNAN FRÅGA

Ställ en fråga

E-postadress behövs för att du ska få ett svar, vi ser aldrig din e-postadress och den sparas inte. Vi vill dessutom att du uppger ålder så att vi kan anpassa våra svar på ett bra sätt.

stödgrupper

Att gå i stödgrupp kan vara ett bra sätt att få ny kunskap, kanske nya vänner och förhoppningsvis må bättre, trots att man påverkas negativt av att pappa eller mamma (eller någon annan vuxen i sin närhet) missbrukar alkohol, narkotika eller läkemedel. Här kan du hitta kontaktuppgifter till en stödgrupp där du bor.