Få hjälp

Drugsmart hjälper dig att hitta den information du söker om alkohol och andra droger. Här kan du också hitta stödgrupper för barn i familjer där någon dricker för mycket alkohol eller använder andra droger. Ställ gärna en fråga till våra experter. Läs mer i vår faktatext om hjälp och stöd.

Fråga oss!

Undrar du något? Här kan du ställa anonyma frågor. Vi svarar på frågor om alkohol och narkotika, dopning, tobak och spel. Vi kan även tipsa dig om var du kan få hjälp och stöd.

Så länge du skriver dina frågor genom frågeformuläret på denna sida kan vi garantera din anonymitet.

Din fråga kan komma att publiceras på Drugsmart under Frågor & Svar. I så fall skrivs den om, så att all personlig information och annat som kan kopplas till dig som person tas bort.


Har du frågor om vård eller behöver hjälp ska du kontakta din vårdcentral eller Vårdguiden www.1177.se. Vid akuta fall ska du alltid ringa 112.


Tack för din fråga!

Vi svarar så fort vi kan, oftast inom 24 timmar på vardagar.
Ställer du din fråga en helgdag kan det ta lite längre tid att få svar.

Tänk på!

När du skriver genom frågefunktionen är du alltid anonym. Om du svarar på mailet så kommer vi att se din mailadress och din anonymitet minskar.
/Drugsmart

STÄLL EN ANNAN FRÅGA

Ställ en fråga

En e-postadress behövs för att du ska kunna få svar. Vi ser aldrig e-postadressen och den sparas inte. Vi frågar efter din ålder för att kunna anpassa vårt svar på ett bra sätt.

stödgrupper

Här får du hjälp att hitta stödgrupper. I grupperna träffas barn som växer upp i familjer där det finns, eller har funnits, ett problematiskt användande av alkohol eller andra droger. I en stödgrupp får barn sätta ord till sådant som kan vara svårt att prata om i andra sammanhang. Här skapas förståelse för att det finns andra med liknande erfarenheter och att olika problem faktiskt går att hantera.
Hittar du ingen grupp kan du alltid vända dig till elevhälsan eller någon annan vuxen i din närhet som kan hjälpa dig vidare. Du kan även ställa en fråga till oss i frågefunktionen ovan!