Engagera dig!

Är du 13-19 år och vill göra något kul och utvecklande? Local Hero hjälper dig och dina vänner att planera och genomföra drogfria aktiviteter och projekt där ni bor. Samtidigt får ni chansen att arbeta med frågor om droger och göra en massa roliga övningar.

Är du lärare? Vi har tips på gratis material och övningar som ni kan använda i er undervisning. Du som är högstadielärare har väl inte missat vårt metodmaterial ANDT på schemat?

FÖR LÄRARE

Local hero

Gör egna aktiviteter

Local Hero hjälper er ungdomar att själva planera och genomföra roliga drogfria aktiviteter och projekt där ni bor. Vi ger er även möjligheten att diskutera alkohol- och andra droger på ett kul sätt längs vägen. Alla Local Hero-grupper kan ansöka om ett ekonomiskt bidrag för sin aktivitet. Det spelar ingen roll vart i Sverige ni bor, vi kommer till er!


Klicka på kartan eller välj län och se om det finns fler Local Heros nära dig!

vill du veta mer om local hero?

VILL DU LÄSA MER OM ANDRA GRUPPERS PROJEKT?

På höga höjder med SIMON och Local Hero

Material för lärare

Här kan du som är lärare eller på andra sätt arbetar med ungdomar hitta inspirerande material som rör alkohol och andra droger.

relevanta länkar och sidor

ANDT på schemat

"ANDT på schemat" är ett metodmaterial som underlättar för lärare att integrera ANDT- frågor i sin ämnesundervisning. Materialet är digitaliserat och läraren klickar sig fram i en pedagogisk matris.

Skolverkets stöd kring ANDT-undervisning

Här har Skolverket samlat sina material om ANDT-undervisning

Local Hero

Möter du ungdomar som är intresserade av att engagera sig mer kring ANDT- frågor? I Local Hero får ungdomarna planera för- och genomföra en drogfri aktivitet med stöd av två utbildade processledare. Under två separata workshophelger får ungdomarna chans att reflektera kring och diskutera drogfrågor samt bakomliggande risk- och skyddsfaktorer.