When a man loves a woman.

Gästblogg- 2012-06-16

Tidigare ikväll såg jag When a man loves a woman som gick på tv. Jag tycker den beskriver alkoholism och medberoende så himla bra.  Jag gråter alltid när jag ser den, på ett skönt sätt. Meg Ryan och Andy Garcia fångar det så bra!

För några dagar sedan hade mamma fixat så några av våra egna filmer sen vi var små lagts över till Dvd skivor. Det var första gången jag hörde pappas röst sen han gick bort. Vilken värme och glädje jag fick när jag såg filmerna. Det var bla. mitt första bad med pappa när jag var bebis till julafton. Oj, vad jag saknar den tiden. Man såg att vi alla var så lyckliga. Det var kul att få se vårt gamla hus och jag kommer speciellt ihåg våra blå, vita soffor. Det fanns mycket när pappa filmer mig när jag var runt 3 år, precis lika gammal som min syster dotter Filippa är idag. Jag hoppas mamma bränner över fler filmer till Dvd snart!

Det fanns också med en film från pappas 50 årsfest – nio år innan han gick bort och tre år innan han fick välja mellan alkoholen och familjen, det går så fort när det väl går utför. Jag trodde först att jag skulle bli äcklad när jag skulle se pappa med ett vin glas i handen men jag blev inte det, min ilska över det har försvunnit.  Jag kommer själv ihåg den festen som väldigt jobbig och jag åkte hem tidigt. Hans kompisar ”skojade” i talen att han var glad i spriten. – tänk om vi hade haft kunskap då.

Jag kunde verkligen se på filmerna hur mycket pappa tyckte om mig, man hörde det på hans röst och tålamodet han hade – Vi var bästa kompisar när jag var liten. – Han var min coola förebild – världens bästa pappa!

Jag saknar verkligen pappa! Men jag vet att han har det så mycket bättre nu och slipper vara sjuk. Jag vet också att han har koll på mig och alltid kommer älska mig!

Dagens låt, en av pappas favoriter  – House of the rising sun