Vuxenvistelse på Ågrenska 2012

Gästblogg- 2012-10-05

Nu är man hemma igen efter tre intensiva dagar, på Ågrenska. Första dagen gick vi inte igenom så mycket. Pratade mest om vardagsproblematiken som vi alla har gemensamt. Vi kom snabbt underfund med att alla känner igen sig i varandra på ett eller annat sätt. Igår lyssnade vi på Magnus Landgren, Marita Grönlund och Marita Aronsson. Tre intressanta föreläsare. Många korta pauser blev det, för att alla skulle orka hålla fokusen, hela tiden.
Magnus är barnneurolog på ett sjukhus i Mariestad. Han pratade om bl.a ”FAS – En barndiagnos” Går inte in djupare på den biten nu…

Marita G, pratade om ögats uppbyggnad och hur skador på ögat har ett samband med hjärnskadorna, man får av alkoholen.
Den sista Marita pratade om olika bitar som har med FAS att göra som t.ex: varför vi ibland beter oss som vi gör i många situationer. (stress, oro, ångest, rädsla etc.)

Idag på morgonen var Arbetsförmedlingens två representanter hos oss för att berätta lite för oss om den biten.
Den biten fick mig att känna mig stressad psykiskt så att jag blev ledsen. (man kämpar mot att kunna arbeta med något, orkar inte att slåss mot alla olika typer av myndigheter)
Den föreläsningen fick mig att se nya möjligheter trots allt. 😉

Många av oss har lätt för att uttrycka sig, men har svårt att förstå andra, för att de ofta använder för svåra ord, som gör att man inte förstår vad de pratar om… Att bli förstådd på rätt sätt, är inte så lätt i kontakten med myndigheter t.ex. Vi har alla som var med på Ågrenska samma problematik, men vi ser olika ut. Det var något av allt vi diskuterade mycket om under vistelsen.

Nu ska det bli skönt att sova. 😉

Kram!