Vimmelfoto på röda mattan!

Local Hero Blogg- 2010-11-30

23 november rullades den röda mattan ut i Kristianstad på Konserthuset, och vi var där! Det var C4 heros som hade anordnat en Hollywood kväll för ungdomar i 15-20 års åldern. Det delades ut goodiebags, det var vimmelfotografering och filmare som fångade upp kvällen på film och foto.

Filmerna som visades upp på vita duken var Requiem for a dream och Trainspotting. Requiem for a dream är en film om 4 människor som har någon form av ett drogmissbruk, man får följa dom när de kämpar sig igenom sin jakt efter droger, sin abstinens och även se vart deras drogmissbruk leder. Trainspotting handlar om ett gäng killar som missbrukar Heroin. En av killarna, Mark försöker sluta men får återfall många gånger. Abstinensen vinner kampen och även Marks vänner missbrukar heroin. Efter ett återfall inser han att heroinet inte är det enda problemet. Kommer han lyckas sluta någon gång?

C4 Heros har många gånger fått frågan, varför de två filmerna? De handlar ju inte om Cannabis utan om helt andra droger.  ”Vi visar dessa filmer för att de ska få ett perspektiv på hur vägen till ett tyngre missbruk kan leda. För de som börjar med cannabis går oftast över till tyngre och svårare droger” säger en av C4 Heros.