Vill förbättra lokalsinnet

Gästblogg- 2013-05-09

Jag gick in på google för att få tips om hur jag kan träna upp lokalsinnet. En del av de tipsen som gavs, var till exempel: Att stanna upp och titta tillbaka på den väg man har gått. Den uppfattningen som jag får om min fosterbror som är året yngre än mig med samma diagnos, är att han hittar ganska bra till olika ställen och är inte alls i lika stort behov av hjälp att lokalisera sig som jag. Jag tänker på alla de gånger som han har fått gå till ett köpcenter och köpa frukost. Han klarar det utan att ställa frågan ”Hur går jag för att komma dit?”

Hade det varit jag, så hade jag bett någon att följa med, för att säkert hitta dit och hem igen. 

Tänk att alkoholen kan skada så olika. Det beror dels på mängden alkohol, fostrets motståndskraft och när mamman dricker den under graviditeten, vilken typ av skador man får. 

Min mamma drack hela graviditeten för att hon var missbrukare. 

När jag tittar på bitar som den här så blir jag arg. Både på mig själv för att jag inte kan bättre, men också på den allmänna okunskap som finns om alkohol och graviditet. 

Hade jag inte fått hjärnskador så hade jag inte heller haft dessa problem. 

Kommer jag någonsin att lära mig att hitta på nya platser, från plats A till plats B? 

Kram!