Viktigt att lyckas

Gästblogg- 2012-01-16

För alla är det viktigt att känna att man lyckas med något. Självförtroendet ökar när man ser att man lyckas med det, som länge har varit en stor och svår utmaning.

Jag minns att jag fick kämpa mig upp för jordkällaren som vi använde som pulkabacke, när jag var barn ( jag var mellan 6-10 år gammal). Medan de andra som var med, hade lyckats ta sig upp för backen, (trots tungt motstånd av det svåra underlaget med snö) hade jag inte kommit mer än nästan halvvägs uppför backen.
I bland ville jag bara sätta mig ner och gråta, för att det var så fruktansvärt jobbigt.
Någonstans inom mig ville jag ändå inte ge upp tanken på att fortsätta kämpa, för att lyckas ta mig upp för pulkbacken jag också.
Det tog visserligen längre tid för mig än vad det gjorde för de andra… men jag lyckades till slut att ta mig upp, för att snabbt slänga mig i pulkan och åka ner i en rasande fart. Några år i efterhand, funderar jag på varför jag kämpade så hårt för att lyckas med just det där.
Jag ville nog inte verka för klen, eller vara den som bara gav upp sådär.

Jag har provat att ställa mig på ett par mini-skidor. Jag kunde inte ens ta mig framåt mer än något steg, innan jag blev tvungen att fixa banden på skidorna…
Sen blev det för kallt… jag ville bara få av mig skidorna och gå in. Varje gång jag skulle fixa banden, blev jag tvungen att slänga av mig vantarna.
Jag gav upp tanken på att försöka igen efter det.
Jag har lyckats med en hel del i mitt liv, men jag vet att jag aldrig kommer bli en skidåkare. Det blir en tuff motgång, varje gång som jag kände att jag inte kommer klara av det. Besvikelsen blev ganska stor, i bland när jag såg att de andra gjorde saker som jag inte kunde vara med på.

STOR KRAM! 😉