Var Femte Barn i Danderyd!

Gästblogg- 2012-02-15

Idag har det varit en riktigt lång dag men en riktigt bra dag!

Dagen började med att jag tillsammans med vår volontär åkte ut till två högstadieskolor i Danderyds kommun tillsammans med fälteamet  och socialen från kommunen.Vi visade filmen Isblomman och sedan berättade vi om våra verksamheter. Jag berättade också att jag är uppvuxen i Danderyd och sedan berättade jag hur det var att växa upp med en pappa som var alkoholist och vad jag fick för hjälp.

Första skolan vi var ute i morse var Viktor Rydbergs Samskola mitt i mot den ligger Viktor Rydbergs gymnasium. Jag har gått i båda de skolorna och har inte varit där sen jag tog studenten. Det var blandade känslor, samtidigt som det var spännande och kul att komma tillbaka var det också lite jobbigt då det var de åren jag hade det som tuffast hemma. Men jag blev också väldigt glad då jag fick träffa de lärarna som stöttade mig när jag hade det som tuffast. Det var inte alla lärare som förstod hur jag mådde och vad jag behövde för att känna mig trygg. Men det fanns två fantastiska lärare med båda fötterna på jorden. De såg mig! De gav mig styrkan att orka prestera i skolan, tack! Ni förstår inte vad ni har betytt för mig! Det är svårt att förklara känslan jag fick när jag träffade den igen.

Imorgon ska vi ut till den sista högstideskolan i Danderyd och köra samma upplägg. En del ungdomar berättade att de sätt mig i Danderyds nytt igår! Många av våra ”dragspelskort”gick åt! Vi satta också upp affischer om våra aktivitetsgrupper som startar den 22/2. 

När jag var klar i skolorna hade jag ett möte tillsammans med en terapeuft och med två av tjejerna som ska hjälpa till i aktivitetsgruppen. Vi alla är väldigt laddad inför aktivitetsgruppen!

Första klassen är inte förrän kl 10.00 i morgon. jag har lite sakar jag måste göra i morgon bitt men jag ska inte ställa klockan på allt för tidiigt i morgon ut ska passa på att vila lite.

Jag är så glad och full med enerigi även om det varit en lång dag så vi får se hur det går att somna ikväll..