Vad ska jag utbilda mig till?

Gästblogg- 2011-04-17

Jag har funderat på det sen 7:an, kanske, 8:an. Jag hade 2 väger som jag ville gå…. Det ena är Estetisk linje med inriktning: sång, dans och teater. Det andra alternativet som låg någonstans i tankarna, var: Ridlärare. Var inte det en knepig tanke? Jag som är så grymt frusen och lätt blir sjuk. Jag har ju inte en gnutta underhuds fett på kroppen.

En annan tanke som faktiskt har slagit mig, men som jag inte vågade ta tag i på egen hand, var föreläsare… men det kom senare… ni vet, när man sitter och lyssnar på någon annan föreläsare på lektionstid, som skolan har bjudit in. Det slog mig först EFTER att jag gjort mitt val och kommit in på gymnasiet. Man med den utbildningen som jag gick (4 år på särskolans estetprogram) gav mig inte en puff i rätt riktning.

Artist var inte det jag ville bli. Jag ville bli ridlärare. Jag tyckte också att det var vansinnigt skoj att föreläsa om mig och mitt liv med FAS.. När jag väl börjat med de 2 första, så börja jag känna att det var det här jag ville göra. Jag visste bara inte hur jag skulle göra. Jag skapade mig en hemsida, för att de som ville ha lite kort info om FAS, skulle kunna gå dit och läsa kortfattat om det. När jag insåg att jag inte är ett läshuvud, så släppte jag tanken på att gå hela vägen för att bli färdig ridlärare… jag kunde ju gå en hel ungdomsledar-kurs uppdelat på 3 helger. Det var 1 helg varannan månad från kursstart.

Då på den tiden hade jag inte alls kollat upp alla de tidningar som jag har medverkat i som barn, jag visste inte heller så mycket om ´vad jag varit med om. Jag fattar foretfarande inte hur de kunde tycka att jag va så ”vårdkrävande”. Det kanske bara var bra det som hände?!

Cissis hemsida

Besök den gärna! Läs alla artiklar, som finns under ”Länkar”

Nu har det blivit dags för mig att sova!

God natt!