Uppdrag missbruk special

Gästblogg- 2013-12-30

Att leva med vetskapen om att jag är skadad av droger och alkohol är ingen rolig vetskap. Att gå vidare och försöka glömma är ingen idé eftersom jag påminns hela tiden om det. Nästan varje dag om jag ska vara ärlig. 

För en stund sen såg jag en video om vad rökning kan göra med fostret. Det kan få ”Läpp-käk -gomspalt” och klumpfot. Av vissa droger kan barnet hämmas i utvecklingen. Inte undra på att jag är kortare än andra. 
Det modern matar sitt foster med under graviditet – oavsett om det är cigaretter eller alkohol – vill ingen nybliven mamma ge sitt nyfödda barn det.

Det är INTE mitt fel att jag har dåligt lokalsinne, eller att jag är kortare än andra – det är de förbannade drogerna som mamma tog då. Jag vill inte anklaga men det är ren fakta. 

Det går ett program på TV4 Fakta som heter ”Uppdrag missbruk special” vilket jag tycker är intressant. Det visar hur svårt det är att ta sig ur ett beroende oavsett om man är gravid eller inte. Då såg jag en gravid kvinna, som använde ågon form av droger, som hämmar barnet i sin utveckling. Då tänkte jag” Aha! det är därför jag är så kort!” 

Kram!