Update om min sjukgymnastik

Gästblogg- 2020-01-06

Hej på er!

Har glömt att berätta om vad som hänt med min arm. En vävnadsskada som blivit i sömnen. Den har inte blivit bättre trots två veckors träning, fyra gånger om dagen. Jag var hos sjukgymnasten i fredags på mitt andra besök och armen har blivit sämre. Har fått några övningar för att träna upp armen och styrkan igen. Funkar inte detta fram till nästa besök så kanske de vill ge mig en kortison injektion. Jag är ju inte förtjust i nålar och stick… Känner mig inte peppad på den delen, men jag gör det om jag måste.
Jag kan inte/får inte lyfta tungt i axel höjd, så jag är beroende av hjälp att handla mat. Att sköta sysslorna här hemma går bra. Dammsugningen och städningen slipper jag inte undan.

Tänkte berätta lite om rehab och de övningarna jag gör.

Visar lite bilder.

Armträning 1 band

Övn. 1 Här ser ni den första övningen som ska träna upp styrkan i axeln genom att dra i ett band. Genom att stå på båda sidor om bandet, så tränar jag inåt och utåt. Mot magen och ut från kroppen. Använder mig av en dörr för att genomföra den. Gör det 15 ggr/ sida

armträning 2 band
Övning 2. Här gör jag nästan på samma sätt men ska föra armen mot motsatt knä. Ställer mig på båda sidor om bandet här med, för att använda armen på rätt sätt. Gör det 15 ggr/sida

armträning bord cirkel

Nu till övning 3.  Här måste jag hänga med armen över en bordskant. Här ska jag rita cirklar med armen i luften, pendla med den fram och tillbaka och sedan från sida till sida. Alla dem görs 15 ggr/övning.

Det känns ju inte bra i min redan muskel svaga arm. Jag trodde att man inte kan skada sig när man sover. Men nu vet jag att man kan det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+