Ulf berättar om stödgrupper

Drugsmart- 2014-02-10

Runt om i landet finns det stödgrupper för barn och tonåringar med missbruk i familjen. Att gå i stödgrupp kan vara ett bra sätt att få ny kunskap, kanske nya vänner och förhoppningsvis må bättre, trots att man påverkas negativt av att pappa eller mamma (eller någon annan vuxen i sin närhet) missbrukar alkohol, narkotika eller läkemedel.

Här kan du se Ulf Zetterman som jobbar på Ersta Vändpunkten i Stockholm berätta hur en stödgrupp fungerar och hur man gör om man vill börja gå i en stödgrupp.

Stödgrupper kan fungera lite olika runt om i landet, men det gemensamma är att man får lära sig mer om missbruk och beroende, och man får dela sina erfarenheter med andra i samma ålder som har varit med om liknande upplevelser.

– Det bästa är att man får känna att det här är något jag delar med andra, att det där som du sa, precis det har jag känt, berättar Ulf. Han har mött många unga som inte tror att en stödgrupp är något för dem, men efter bara några gånger känns det som det bästa man gjort i sitt liv!

– Gå i grupp för du kommer inte ångra dig!

Läs mer om Ersta Vändpunkten här.