Två veckor med sömnsvårigheter

Gästblogg- 2016-04-12

Tre veckor har gått sedan jag kom hem från sjukhuset. Tiden springer i väg. Jag trodde att det skulle bli mycket bättre med sömnen hemma. Där blir man kollad hela tiden.
Mina vanliga rutiner har rubbats ganska rejält om jag säger så. Hade svårt de första dagarna efter operationen att veta vilken sida som jag skulle sova bäst på. Det var svårt att hitta ett bra läge med smärtan. Tyvärr är höger sida, den sida som jag sover bäst på.

Torsdagen den 31 mars somnade jag 03.30. Låg länge och tänkte att jag skulle gå upp och ta smärtstillande, kunde jag sova ändå? Svar nej. Den natten var en av flera nätter som jag inte somnat förrän tidigt nästa morgon.
Jag har legat och ordagrant studsat runt i sängen, för att hitta ett läge som är bekvämt att ligga på. Trodde att det skulle bli bättre av att ta bort förbandet, som legat mot såret. Tyvärr inte.
Jag tror att en del av problemet ligger i att min kropp var ganska pigg också. Var trött i huvudet när jag var uppe och gick, men inte när jag låg i sängen.

I helgen som var kunde jag somna något tidigare.  Hoppas att jag kan få fler timmars sömn nu när smärtan ÄNTLIGEN börjar avta.
Hoppas att jag snart kan vara helt smärtfri. Håll tummarna för att det ska bli så.