Träning av koordinationen...

Gästblogg- 2013-10-24

Jag började rida för att min neurokirurg tyckte att det är bra för mig, för att det ger min muskelsvaga kropp, god törräning, i forma av styrka, balans och koordination. Jag har ridit på ridskola i 17 år… men nu när jag ger ”hjälperna” så tänker jag inte på vad jag gör. Att lära sig styra hästen är en slags koordinationsövning. Vill jag att hästen ska gå åt vänster, trycker jag med benet på den högra sidan, för att hästen flyttar sig för trycket och tar ut den vänstra handen, samtidigt som jag lägger vikten i den vänstra stigbygeln. Mycket blir det på en och samma gång, eller hur? 

Tänk att jag med så dåliga förutsättningar ibörjan av livet, idag klarar en sådan sak! MIn koordinationsförmåga är inte så jättebra, trots all den träning. 

Om lite mer än en vecka ska jag tävla, för första gången på några år, i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning, på lokal nivå. 😉