Träna upp lokalsinnet

Gästblogg- 2021-01-24

Hej på er!

Jag har ett otroligt dåligt närminne och lokalsinne. Jag måste gå samma väg minst hundra gånger för att lära mig den. Går jag utomhus så funkar GPS:en i mobilen till hjälp. Jag hittar någorlunda på de båda sjukhusen jag är patient på, och till min biologiska mamma från centralen i Göteborg. Det känns skönt att lokalsinnet förbättras något.

Jag har svårt att hitta överallt i stallet som är någorlunda nybyggt. Det är stort och jag har inte koll på alla delar som finns. Jag vet att det kommer komma med tiden, ju mer jag springer runt där.

I sådanna lägen vet jag inte vilket sätt som är bäst att använda för att memorera vägar utan GPS. Det ger sig. Ta ett steg i taget.

Det går att träna upp lokalsinnet. Det tar tid, men jag utvecklas och blir bättre på att hitta mellan punkt A till B.

Hjälpmedel i vardagen GPS 1