Tips till dig med svaga händer!

Gästblogg- 2015-01-23

Jag var på ett Tupperwear – party för några år sedan och hittade ett redskap som hjälper oss med svaga händer att öppna burkar med lock på, som sitter hårt åt. Idag på morgonen skulle jag göra Thé till mig med en klick honung i. Locket på honungsburken får jag inte upp för egen handkraft så jag tar fram det här:

Burköppnare

När jag fått den att sitta så är det bara för mig att vrida. Det går bra och efter några sekunder kan jag öppna burken. Bra va?
Jag har ju muskel svaga armar sedan födseln pga av alkoholskadan som jag har.
Under en period var jag anti allt vad hjälpmedel hette, men varför då?
Jo, jag vill ju kunna leva med samma förutsättningar som alla andra. Men jag har tänkt om och börjat använda mer ”hjälpmedel” i vardagen som gör att jag kan klara mig på egen hand.