Tankar om ekonomi och veckobudget

Gästblogg- 2020-09-03

Det där med att hålla i pengar är inte svårt för mig. Har alltid pengar kvar när månaden är slut. Det finns de som tycker att det går bra att göra sig av med sina pengar när de har fått dem.
Jag försöker istället planera vad jag behöver ha mina pengar till. De ska räcka till fasta kostnader: Mat, Hyra, el och annat som jag prenumererar på som dras varje månad.
När dessa är betalda så har jag alltid pengar över som jag kan lägga på något jag vill göra.

Dagen innan jag får nya pengar lägger jag in den summan som är kvar på sparande.
För att ha bättre koll och säkert veta att jag inte tar för mycket pengar från varken rörliga eller fasta kostnader, så har jag valt att separera dessa.

Det som jag faktiskt inte haft så stor koll på är hur mycket pengar jag gör av med varje vecka. För någon vecka sedan fick jag hem ett kort som är gratis med tillhörande app, som hjälper mig att hålla koll på min veckobudget. Har tagit den summan som är kvar när alla fasta kostnader är betalda och delat den summan på fyra. På så sätt fick jag fram vad jag har som en fungerande budget.
Det känns bra.

Pengar

Bildkälla: Google