Tankar inför den kommande operationen

Gästblogg- 2018-01-17

I måndags var det exakt en vecka kvar innan det är dags för operation. Det känns alltid lite smått nervöst när jag vet att det är dags.
Den stora skillnaden nu mot tidigare är att jag har gått med feber i stort sett hela hösten, men också återkommande yrsel. Det är första gången som jag går med feber utan en tydlig orsak. En operation i klass med den här, är tung att ta sig igenom mentalt och fysiskt.
Jag vet att de helst inte lägger någon på operationsbordet med feber, men i mitt fall verkar febern höra ihop med mitt trånga skallben. Har ingen infektion i kroppen.

Jag har försökt att ladda upp genom att äta vitaminer och mineraler för att stärka immunförsvaret. Att sova bra har också varit viktigt, för att få energi inifrån.
Jag ska försöka tänka positivt. Ta en halvtimme eller timme åt gången, de första dagarna. Jag vet att min kropp kommer behöva fortsätta jobba för att återhämtningen ska gå bra.

När Rid-abstinensen kommer, då vet jag att jag är på rätt väg.

Nu i veckan blir det att packa ner kläder, hygienartiklar, mediciner, hörlurar, för att kunna lyssna på ljudbok. Har valt att ta med mig egna kläder just för att det inte alltid finns tillgång till kläder i min viktklass. Om jag mot all förmodan skulle behöva använda deras kläder ändå, så får jag ha mina knep för att lyckas.

Min största fasa innan operationen är att jag råkar av misstag dra ur nålen i armen, när jag sover. Det har hänt en gång. Det var hemskt att se blodet som var överallt. Den fick sättas om. Håll tummarna för att det inte händer igen.

Det här inlägget blir därför det sista innan operationen. Hörs igen när jag är pigg nog att skriva ett inlägg.

IMG_20171217_155927