Tankar före den stora operationen

Gästblogg- 2012-06-25

Här kommer mina sista tankar före den stora operationen:

”På onsdag är det tre månader sen jag satte in expandern. Då är det dags för att ta ut den och bygga upp skallbenet, som har rasat i hop.
Det är därför jag har den hemska huvudvärken nu. Hoppas verkligen att inget går snett den här gången.

Det är inte så lätt att vara positiv när man står inför en tuff sak som man ska göra. Jag vet bara hur jobbigt det var att ligga på sjukhuset själv 2009 när allt med huvudvärken började.
Det var svårt att ta en del beslut på egen hand, när mamma tidigare alltid hade gjort det. Jag grät floder tre kvällar i rad, för att jag tyckte att det var så jobbigt och jag visste inte alls hur länge det här skulle pågå.

Att ta smärtstillande som är beroendeframkallande, i början fick mig att tänka på mammas tidigare tablettmissbruk. Jag var livrädd för att jag skulle hamna i samma sits bara för att jag började ta tabletter regelbundet.
Tack vare att jag har haft en så tät kontakt med sjukvården hela tiden, så har jag kunnat få svar på alla mina frågor.
Bara för att man är vuxen så är man inte alltid stark. Man måste låta sig släppa på trycket i bland. Låta känslorna få rinna av en.

När jag genomgick den här operationen sist, visste jag inte alls, vad som väntades av mig eller mitt psyke. Jag visste om att det var en stor och lång operation, men inte så mycket mer om hur jag skulle reagera.
Den där känslan av att inte lita fullt ut på människor kom över mig, och gjorde mig aningen nervös och osäker. Känslan fanns under de tre dagar som jag inte såg något. pga svullanden från hjässan till axlarna.

Att jag sen fick stora problem med att äta, gjorde mig rädd. Det var svårt att förstå varför jag hade så stora problem med att äta efteråt. Jag hade ju aldrig tidigare haft problem med att äta efter operationer.
Jag släppte på trycket många gånger under tiden som jag var inlagd.

Jag var nog i obalans psykiskt och hade gått igenom så mycket, som var nytt och skrämmande. Trots det försökte jag behålla lugnet.”

Får se hur det går den här gången. Får ta det som det kommer.

Ta hand om er! Vi hörs om några dagar igen.

KRAM!!!