Tack för dagens hjälpmedel i köket

Gästblogg- 2013-09-02

Igår ställde jag mig och bakade bullar. Jag har tänkt i flera månader att jag har ingen maskin som kan hjälpa mig i köket med bakningen – FEL! Jag tog fram handmixern jag har och det gick hur fint som helst. Instruktionerna hittades på mjölpaketets baksida. Steg för steg tog jag mig igenom receptet. När vi gjorde det i skolan, så hade jag inte så mycket papper till hjälp. Då hade jag inte bakat så mycket heller. Det där med att förstå ett recept kändes svårt och krångligt. Jag kände även stress över att göra fel. 

På den tiden visste jag inte så mycket om FAS så att jag tänkte ”Om jag gör det här för länge, blir jag trött” Hade jag tänkt mer på olika orsaker till saker och ting då, så hade jag bättre vetat vad jag hade svårt med. 

Bullarna blev riktigt goda, vill jag lova. Om jag inte hade haft handmixern så hade jag inte orkat vispa så länge, eftersom jag blir trött i armarna ganska snabbt. 

Kram!