"Ta två alvedon och gå och lägg dig!"

Gästblogg- 2016-07-05

Sedan förra inlägget har jag åkt ambulans en gång till, till akuten, för min kraftiga huvudvärk. Har i skrivande stund gjort sammanlagt 4 besök på akuten. (Det kan bli fler)

Sista gången som jag var där var torsdagen (16/6). Fick då göra en röntgen igen, som enligt läkaren på akutmottagningen såg oförändrad ut.
Hon tyckte att det var okej för mig som är så liten att ta 8 alvedon på ett dygn. Jag var inte beredd att hålla med henne. Jag blev med ens irriterad över att de ger rådet att ta tabletter, så lätt, med tanke på att det kommer in unga som försöker ta sitt liv, på detta sätt.
Hemskt!
Det är så lätt för dem att säga: ”Ta två Alvedon och gå och lägg dig!”. Det finns en anledning till att smärtan finns. Tycker att de borde behandla orsaken till smärtan istället för att bara behandla smärtan som är ett symtom på att något är fel.

Sist åkte jag hem från akuten i ren ilska. Hur kan de vara så slapphänta? De borde inte heller vara så frikostiga med smärtstillande, som de är nu. Bättre att ta reda på bakomliggande orsak innan något skrivs ut.
Vad tycker ni? Berätta gärna i en kommentar.

Onsdagen 22 juni fick jag ett telefonsamtal från neurologen på KSS som misstänker att något är fel med slangen. Han lämnar därför över mitt ärende till Sahlgrenska. Tänk om de hade gjort det redan från början, så kanske jag sluppit att knapra tabletter, som jag nu måste göra för att hantera situationen i väntan på röntgen och svaret från den.

Ytterligare uppdatering är att jag fortfarande väntar på Kallelse.