Ta bort allt som ÄR farligt för oss!

Gästblogg- 2015-09-26

Jag hör ganska ofta att det ena livsmedlet är farligare än det andra, som till en början ska köpas och ätas för att det är nyttigt. Det känns både förvirrande och jag vet snart inte heller vad jag vågar tro på.
Likadant är det med alla dessa droger som kommer in i Sverige. Cigaretter, alkohol, Hasch och Cannabis bl.a.
Om det nu är så farligt att använda dem, sluta sälj och tillverka dem. Tror att det skulle förbättra vår hälsa till stor del.
Jag tänker inte med detta sagt, påstå att de är ofarliga att använda. Tycker bara att hela grejen ger dubbla budskap.
Man tar in drogerna som är okej att sälja i butikerna och på systemet kommer man lätt åt alkohol.
Cannabis finns också i Sverige, men de som använder det, blir bötfällda eller straffas med fängelsedom…
Vore det inte bättre att INTE ta in alkohol och andra droger i Sverige?
Man vill att rökare som ett exempel slutar röka för att det inte är bra för hälsan, för att det i sin tur medför skador på exempelvis lungorna. Ändå fortsätter man att sälja Cigaretter lättillgängligt i våra matbutiker, där man vill att kunderna köper dem.
Likadant är det med Socker! Socker finns inte bara i godis utan även i vanliga livsmedel så som smörgås, chips, läsk, Juice för att nämna något. Allt det vill man att vi konsumenter köper. När vi sedan går till sjukvården eller tandläkare så ombeds man att sluta äta sött, för att det bryter ner emaljen på tänderna, eller har en skadlig inverkan på oss.
Jag vet att hela den här kedjan är jättestor, men har burit på dessa tankar under ganska lång tid, som jag nu ville skriva ur mig.
Någon mer än jag som känner såhär?