synundersökningar och körkort

Gästblogg- 2011-05-21

När jag kom till fosterfamiljen som jag har vuxit upp med, konstaterade man efter en synundersökning att jag skelade, (första undersökningen gjordes när jag var 5-6 år gammal) och såg dåligt. Jag fick ha lapp för höger öga, för att träna upp vänster öga. Jag fick genomgå en rad undersökningar och min ögonbotten fotograferades med jämna mellanrum. Jag har en förtvinad synnerv, vilket medför att jag inte kan flytta ögonen dit jag vill.

Vill jag titta åt något håll måste jag i vissa lägen vrida på huvudet, för att se något.

För ca 1 år sen, (2010) gjorde jag min senaste synundersökning för att se om jag har möjlighet att ta körkort. Jag klarade alla tester som gjordes, men optikern ville att jag skulle kolla det, på trafikskolan. Vilket jag inte har gjort än. Jag känner att jag hinner inte med att registrera allt som händer runt omkring mig. Jag har länge hoppats på att ha synen för att kunna ta körkort, men har insett att det inte bara är synen som spelar roll. Jag måste hinna läsa av vad som ska hända också. Reaktionsförmågan är inte alltid på topp.

Jag får nöja mig med att jag kan framföra det här ”fordonet” på hemmaplan.