Svårt med relationer när man har en funktionsvariation

Gästblogg- 2017-08-31

Jag har hört många gånger att när man har någon form av funktionsvariation, så har man svårt att att få kompisar eller ha kärleksrelationer.
Jag tänker direkt att det kan vara svårt att behålla vänner av olika anledningar. Likadant är det när det kommer till kärleken.
Jag vet att många INTE gillar mig för att jag inte är rädd för att säga vad jag tcker när jag känner mig trgg i en situation. Det är så lätt att säga att vi som har en funktionsvariation inte vet hur vi gör för att behålla en vän eller kärleken. Det är inte alltid oss det är fel på. Motparten som inte har en diagnos kan också bete sig på ett felaktigt sätt gentemot oss, men det pratar man inte om. Många pratar nedlåtande om oss som har en funktionsvariation. Det känns fel och elakt.

Jag har haft många vänner genom åren, som kommit och gått av olika anledningar.
jag har fått en lärarvikarie att sluta när jag kommenterat att hon stank parfm (mitt tangentbord börjar ge upp. Därav miss av bokstäver)
Hör ofta människor säga att de hatar när folk ljuger för dem, men de klarar inte heller av att höra sanningen och blir sura för det. Hur ska man göra då? Bara en sådan tanke får mig att bli förvirrad och osäker.

Jag har haft många kärleksrelationer som spruckit av många anledningar. Jag har försökt att visa min kärlek till dem, medan de flirtar och stöter på andra i mitt sällskap. För mig är det ett starkt tecken på att de inte vill vara med mig, men vill inte säga det till mig.
Jag har inte haft tur med kärleken. Fram till nu.
Snälla, säg inte att det är vi med en funktionsvariation som alltid har svårigheter med relationer. Försök att se vad motparten gör mot oss som får oss att agera på det sätt vi gör.
Det här inlägget var inte i någon positiv ton, men behövde få skriva av mig.

jag och älsklingen