Svårt att svälja tabletter

Gästblogg- 2018-05-23

Det där är mycket konstigt.  I lördags skulle jag ta två stycken Pamol som jag fått utskrivet på recept (Det är paracetamol) mot min dagliga smärta i nacken. Det gick inte alls bra. Kunde inte svälja den första av dem, så det slutade med att jag tog en liten morfintablett istället. Den är liten men kraftfull, så den tar smärtan.
I söndags tänkte jag ge det en chans till. Provade då att dela på tabletten så att den skulle bli lättare att svälja. Inte ens det fungerade. Fick upp den lika snabbt igen.
Jag tänkte att det skulle gå hur bra som helst. Jag tar ju två Alvedon utan problem. Pamol är ju lika stor, så det borde ju gå. När jag jämförde dem båda med varandra visar det sig att Pamolen är något större än Alvedon och inte lika hal.
Blir att prata med läkaren ett varv till för att se vad han tycker att vi ska göra. Jag vill ju ta så lite tabletter som möjligt, men att den ändå kapar smärtan. Läkaren vet om det. Han vill ändå att vi har Alvedon som en grundmedicinering. Den tar ju inte hela smärtan men kanske kan ta en del av den. Jag behöver någon tablett som är liten men kraftfull.
Får se vad vi gör åt saken.  Jag är spänd i nacken sa han, vid mitt senaste besök hos honom i torsdags.

smärtstillande