Svårt att hitta påslakan till sängen

Gästblogg- 2018-04-25

Jag har sovit med en Wellpur kudde i två års tid. Har under tiden gått och funderat på att köpa nya sängkläder, men har tyckt att måtten till kuddarna har varit svårt att få till.
Där kände jag mig inrutad insåg jag förra veckan. Kan ju använda ordet oerfaren kanske.

För snart två veckor sedan var jag inne en snabb sväng på Rusta i samband med ett läkarbesök. Hittade då nya härliga sängkläder att ha.
Förra helgen, passade jag på att tvätta de som använts, samtidigt som jag passade på att prova de nya. De nya fodralen passade Wellpur-kuddarna perfekt!

Jag har alltså gått helt i onödan och grubblat på vad jag ska göra för att hitta passande fodral till kuddarna. Jag var rädd för att de skulle bli för stora om jag tog måtten 50 x 60 cm. Det sitter bra. Har länge funderat på vart jag kan hitta passande fodral till dem, då de inte är vanliga kuddar.
Anledningen till att dessa tankar snurrade i huvudet är att det finns figursydda fodral anpassade för just Wellpur – kuddens form.
Jag var tveksam till att det skulle passa, men är glad för att jag vågade prova. Och att det blev rätt.

Det känns som att en sten har lättat från mina axlar. Det innebär att jag numera utan problem kan köpa sängkläder utan att behöva krångla med att sy om fodralen till kuddarna.
Nu är det bara att välja och vraka om jag hittar sängkläder som jag vill ha. Har beställt ett nytt påslakan set.

Bädd- set kudde Bädd- set

När det kommer till sömnen, så har jag sovit ganska bra. Det var många tankar som snurrade runt i huvudet i fredags kväll. Hade svårt att somna. Låg och vred mig runt i sängen en halvtimme innan jag bestämde mig för att ta en lugnande tablett. Sömnen är otroligt viktig för mig, just för att jag ska orka vara vaken dagtid.
Natten mellan lördag och söndag var jag rejält trött och somnade utan svårigheter långt före midnatt.

Kan inte låta bli att känna en viss glädje över den mentala energin som kommer och går.  Sömnen har en viktig roll. Rutinerna på dagen likaså.