Svårigheter att hålla i pengar...

Gästblogg- 2013-01-12

De som fötts med FAS – barn och vuxna, har ofta svårt att hålla i pengar, och veta pengars värde. 

Jag kan dra ett exempel: ”En flicka med FAS, går i olika butiker och handlar kläder. Hon går in i en butik och hittar en skjorta. Prislappan talar om att den kostar 400 kronor. Hon tycker att den inte är så dyr, och letar rätt på sin storlek och går och betalar den. Kvar har hon bara 100 kronor, av de 500 kr. som hon fått i månadspeng, dagen innan. 

De 100 kronorna beslutar hon att lägga på en biokväll, 2-3 dagar senare. 

De 500 kronorna skulle ha fördelats över hela månaden. De spenderade hon allt av på mindre än en vecka.”

 

Jag är inte den slösaktiga typen, trots att jag har FAS. Det är skönt att veta, att man har den förståelsen. 

Jag lärde mig att vara sparsam. 

Mina fosterföräldrar, lärde mig tidigt, att man kan gå in i en butik, och titta för att ta reda på om det är något man vill ha. Om man hittar något, så tittar man på priset och bestämmer sen om det är värt att köpa det där, man just sett. 

Finns det samma vara med lägre prisklass, så tar man den billigaste. 

Har ni andra knep? Dela gärna med er!