Svaga händer

Gästblogg- 2019-12-01

Ni som har följt mig här på bloggen, vet att jag är muskelsvag i händerna. Ja, övriga kroppen också, men jag märker det främst när jag ska använda muskelstyrkan som finns. Det finns ju olika situationer som det märks extra tydligt.

När jag ska öppna glasburkar med lock
Jag köper sällan något som ligger i glasburk, just för att de ofta är hårt åtdragna. Jag får ingen kraft i varken armarna eller händerna när jag ska öppna dessa. Det liksom låser sig, eller vad man ska säga.
I måndags fick jag en burk honung av pappa. Jag sa att han fick vrida upp locket åt mig, när han skulle köra hem mig på kvällen. Om jag inte hade kommit ihåg det där och då så hade jag fått vänta med att öppna den fram tills jag träffar någon som kan hjälpa mig. Jag har ju ingen lust att släpa runt på den bara för att få hjälp av någon att öppna den.

Öppna återförslutningsbara förpackningar.
Ibland händer det att jag måste köpa något som ligger i återförslutningsbara förpackningar. T.ex: Plackers till tänderna eller något ätbart. Istället för att envisas med att försöka öppna den hala förpackningen så tar jag fram en sax och klipper bort den delen och sätter en påsklämma runt den. Många tycker kanske att det är ett korkat val av mig att göra så, men varför ska jag lägga min tid på att bråka och trilskas med något som har flera lösningar som passar mig bättre? Det är upp till var och en att bestämma hur man vill göra. Jag tycker att man ska få göra det som passar bäst. I det här fallet passar det mig bäst att klippa bort den delen av påsen.
Det skapar bara en massa tråkiga och negativa känslor hos mig, om jag ska bråka med något bara för att det funkar bra för någon annan. Jag orkar inte hålla på så.

Öppnar glasburk öppnar återförslutningsbar förpackning öppnar återförslutningsbar förpackning1