Styrka och balans

Gästblogg- 2012-05-13

Jag har tänkt denna tanke många tusen gånger innan, men inte brytt mig om det tidigare. Varje gång som vi ska beställa mat ute på t.ex: Mc Donald´s eller IKEA, så har dom en bricka som de ställer maten på.
Min största skräck kommer när jag ska bära en bricka med dricka i muggen eller glaset. Jag tar det visserligen försiktigt… men trots det, så händer det att drickan skvälper ut, eller att muggen ramlar omkull.
Ännu värre var det i torsdags när jag skulle äta tillsammans med mamma, på ett av Centralstationens matställen i Göteborg. Jag beställde en läsk till maten… Läsken serverades dessvärre i glasflaska.

Att hålla koll på att det inte sker en olycka i samband med att jag förflyttar mig med matbrickan från kassan till det valda bordet, är inte så lätt.
För mina klena handleder blir det tungt, och jag spänner mig i armarna för att inget ska hända.

Sista metern innan jag har hunnit ställa ner brickan, ber jag mamma att ta drickan, för att det inte ska ske en olycka. Det gjorde det inte heller. 😉
Som tur var så var det ingen lång sträcka att gå… men hade den varit det, så hade jag bett mamma bära drickan åt mig.

Att inse mina begränsningar är inte alls lätt, när jag så gärna vill klara av allt själv. (allt som jag vet att jag kan klara med hjälp av träning)