Struktur och lokalsinnesträning

Gästblogg- 2013-06-16

Struktur är viktigt för mig, för att dagen ska fungera bra. Jag vill därför inte till exempel ha det stökigt runt mig, för det känns ostrukturerat och rörigt. Då hittar jag inget. Även om jag inte har stökigt omkring mig så vill jag lägga nycklarna på samma plats varje gång. Råkar jag lägga dom på något annat ställe så kan jag ha hunnit glömma av vart jag har lagt dom och måste leta upp dom. Det har hänt massvis med gånger.  

Om jag ska resa någonstans så vill jag ha koll på allt, från början till slut, annars blir jag nervös. Jag vill dessutom vara på plats några minuter innan avgång så att jag är på plats. Det tillhör strukturen för mig. 

När jag var yngre, var ordningen på rummet inte riktigt lika viktig för mig, men det har blivit det mer och mer, ju äldre jag blir. När jag städar, så behöver jag bara damma och dammsuga. 

På fredag ska jag dessutom sätta lokalsinnet på prov. Ska med min GPS i mobilens hjälp ta mig på egen hand från resecentrum till min pojkväns lägenhet. Använder den för att lära mig vägen. Går jag och pratar med någon så kan jag inte fokusera på vägen också. Hoppas att den fastnar efter några gånger. 

Det skulle vara skönt att klara av det där på egen hand. 

Det finns många fler med dåligt lokalsinne, så jag är inte ensam… 

Kram!