STOLT!

Gästblogg- 2013-10-29

Det var länge sen jag bloggade nu. Tiden har gått alldeles för fort. Jag ser att jag inte bloggat sen pappas födelsedag den 5e april, det är länge sen.

Det har hänt massor sedan dess.  Förra veckan var den störta veckan både för Trygga Barnen och mitt liv och det gjorde att jag saknade och tänkte på pappa extra mycket. I måndags kom jag trea i Sveriges ungdomentreprenörer 2013 av 200 nomineringar och jag visste inte ens att jag var nominerad, det känns helt fantastiskt! Jag har fått veta att det var Ulf på Ersta vändpunkten som nominerat mig. Ulf är verkligen en förebild för mig. Han jobbar med liknande frågor som jag. Ulf vågar verkligen ta tag i saker och ger sig aldrig.  Han följer med många barn till socialtjänsten precis som vi på Trygga Barnen. Det är så skönt att ha ett bollplank och någon man kan ringa till och få prata av sig med och som samtidigt förstår problematiken.  TACK ULF FÖR ATT DU ÄR DU!

I onsdags var jag med i radio Metropol 98,3 med Sanna Bråding som programledare i ca1 h och 15 min. Det var jättekul och vi pratade om min uppväxt, Trygga Barnen och entreprenörskap. Det var kul att få prata entreprenörskap. Det har jag aldrig tidigare gjort i media. Det fick mig att stanna upp och reflektera över Trygga Barnen. När jag tänker på Trygga Barnen blir jag stolt.  Jag är glad att få berätta att vi växt och har nu anställt två till på kontoret! Malou som är insamlingsansvarig och Niki som ska föreläsa på skolor, kommun och företag.

I torsdags hade vi Trygga Barnens största event hittills. Vi fick möjlighet att ha en exklusiv förhandsvisning av filmen ”Mig äger ingen”. – En gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.- Tack SF och Filmlance. Jag rekommenderar alla att se filmen.

Lou Reed som tyvärr gick bort i veckan var en stor idol till pappa och han älskade låten ”Take a walk on the wild side” Varje gång jag tänker eller hör låten tänker jag på pappa. Jag skulle så gärna att han varit med mig förra veckan. Jag vet att han skulle varit stolt! Det skulle varit fantastiskt att få en kram av pappa nu för jag behöver verkligen det. Jag tänker på sista gången jag träffade pappa, det var ett halv år innan han gick bort Jag träffade honom tillsammans med en terapeut. Jag kände att även om han var nykter då så hade han inte bearbetat den fem åren sen han fick välja mellan alkoholen och familjen och dessutom trodde han att jag fortfarande var 15 år som jag var när han fick välja. Jag ställde mig upp efter 20 min, tårarna sprutade och jag sa till pappa samtidigt som jag schippade efter luft att jag älskar dig pappa och om jag har väntat i fem år på att du ska bli nykter kan jag vänta 5 år till på att du ska bearbeta de senaste åren. För jag mådde inte bra av den pappan, det var inte MIN pappa. Jag sprang ut och pappa kom efter. Jag vände mig om och han frågade om han kunde få ge mig en sista kram. Jag gick tillbaka några steg och la min kind mot hans bröst och slitna ljusblå ”raffeskjorta” han kramade mig hårt och han luktade som han gjorde när jag var liten –  MIN pappa! Ingen alkohol och samma parfym. Jag kommer inte ihåg vad den heter men kommer ihåg flaskan –mörkblå. Han sa till mig som han brukade göra när jag var liten – Jag älskar dig min lilla älskling. Jag kramade pappa lite hårdare och hans skjorta blev blöt och lite svart av mina tårar och min mascara. Sedan sprang jag där ifrån hoppade in i bilen som mamma satt i och sa kör. Efter det här blev det svart för mig.

Dagens låt: Lou Reed – Take a walk on the wild side