Sportlovet förgylldes av lokala hjältar

Local Hero Blogg- 2009-11-02

En av fotbollskolans arrangörer kontaktade Local Hero för att få lite hjälp och feedback om projektet. Local Heros processledare satte sig på tåget till Märsta/Sigtuna för att inspirera och stötta arrangörerna.

– Processledaren från Local Hero gav oss feedback och hjälpte oss att starta. Dessutom går vi en utbildning som sätter fokus på ledarskap, men det var ändå nödvändigt att ha Local Heroes processledare här då vi fick en del saker bekräftade, säger en av projektets initiativtagare.

De snart nybakade studenterna är i slutskedet av det obligatoriska projektet som resulterade i en fotbollskola för tjejer i årskurs sex. Tjejerna har tränat i tre dagar och totalt 12 timmar och killarna är överens om att fotbollskolan blev mycket bättre än förväntat – tjejerna var fokuserade men också bättre på fotboll än vad de trodde.

Vad har ni för tips till andra som vill göra samma sak?
– Att de ska vara ute i god tid. Börja planera tidigt och därefter boka hall, informera målgruppen långt innan genom olika kanaler, till exempel via skola eller mail. Och fixa med allt som behövs, i vårt fall har det handlat om bollar, västar, första hjälpen kit etcetera.

Alla fyra är överens om att de starkt kan rekommendera detta för andra som ska göra någon form av projekt.