Sommar

Gästblogg- 2012-07-13

Nu var det ett tag sen jag bloggade sist och det har hänt mycket senaste tiden..

Jag tillsammans med två volontärer från Trygga Barnen var i Almedalen under politikerveckan. Det var jättekul! Vi fick träffa många bra personer och fick också veta att många känner till Trygga Barnen!

De första dagara sprang vi runt på seminarium och var delaktiga i publiken. Bla. Systembolaget hade ett mycket intressant seminarium om deras arbete och CAN höll ett seminarium om en studie de gjort om att alkoholen har minska bland unga. Vi var på 7-8 seminarium per dag.

På Torsdagen blev jag uppringt av SVT och fick frågan om jag vill vara med i SVT Debatt på kvällen om föräldrar, barn och alkohol och det var såklart jag ville det! Om ni vill se på programet gå in på svt play och sök efter Debatt den 5/7.

Fredagen höll jag tillsammans med Ulf från Ersta Vändpunkten ett seminarium om ”Hur hittar vi barnen”.Det gick jättebra även då jag var väldigt trött efter den långa veckan. Jag tycker det är så kul och inspirerande att få föreläsa och hålla seminarium.

Under veckan träffade vi Bla. Maria Larsson (Barnminister) och flera andra bra politiker.

Jag kan erkänna att innan jag åkte ner till Almedalen var jag inte särskilt intresserad av politik men nu efter denna vecka blev jag verkligen triggad och kommer intressera mig mer för det. Det kommer vara svårt att veta vad jag ska rösta på till nästa val för det känns som om det inte finns några hela människor.. Många lovar saker som inte hålls…

På torsdag kvällen bestämde jag och Viktoria att vi skulle åka på en utflykt och äta middag ute på Fårö. När jag var liten hyrde vi alltid samma hus där i flera år i rad och jag har flera fina minnen där i från tillsammans med pappa. 

När vi kört på färjan pirrade det i magen, det var en härlig känsla och tänkte på min fina kärleksfulla friska pappa. Jag tänkta på hans skratt och försökte komma ihåg pappas röst. Sen efter middagen åkte vi ut och satte oss och lyssnade på musik på stranden vi Raukarna och såg solnedgången, det var magiskt!

Nu har jag semester i två veckor och ska passa på att vila upp mig för hösten där vi redan har massor inplanerat!

Andra veckan i September kommer vi starta höstens aktivitetsgrupper. Ålder 14-16, 17-20 och 20-25. Är ni intresserade, tveka inte att höra av dig till mig. [email protected]

Almedalsveckan var full av intryck, inspirerande möten och mycket ny kunskap!