Snart börjar skolan...

Gästblogg- 2015-08-06

Sommarlovet är snart slut. Med det innebär att man kommer tillbaka till en tryggare värld än den man varit i under sommarlovet.
För mig var det musiken och rasterna som var bland det bästa jag visste… och språklektionerna också.
Eftersom jag har en alkoholskadad hjärna, så innebär det att jag har svårt för inlärningssituationen. När det kom till matte, kunde jag många gånger känna frustrationen över att jag inte förstod hur jag skulle lösa ett tal och det kunde kännas jobbigt när det tog lång tid att lösa det. När jag fick en närmare förklaring för hur jag skulle göra, så gick det lättare.
Det där med att räkna på fingrarna har jag inte gillat särskilt mycket. Föredrar att använda miniräknare för att det går lättare.
Idag visade en kille mig hur man kan räkna till 100 på fingrarna med hjälp av enkronor, femmor och tior.
Det tipset vill jag dela med mig av till er, som tycker att det är lättare att räkna på fingrarna.

Någon av er som känner igen det?
matte teknik 2015

Ental på ena handen och tiotal på den andra.