Sluta ALDRIG drömma!!

Gästblogg- 2012-08-01

Många av oss lever med samma problematik – Runt 400.000 barn lever idag med den. En eller båda föräldrarna som dricker alkohol och kanske tar narkotika. Hemskt.
Många av ungdomarna och barnen drömmer om att få tillbaka den mamman eller pappan de hade FÖRE de började dricka alkohol och somna på soffan. Jag har drömt om det också.
Jag hade velat se hur min pappa var innan han började dricka alkohol och blev sjuk i Cancer. Jag har turen idag som har en mamma som är nykter alkoholist.

Jag har alltid haft en massa olika drömmar och förhoppningar. En dröm var att jag skulle jobba inom ridsporten som ridlärare. Jag blev bara ungdomsledare, men för mig räcker det gott.
Inser vilken nytta jag kan göra för barn, ungdomar och deras föräldrar, även om jag bara är ungdomsledare. Att finnas där som ett stöd och hjälp för de elever som kommer, är en fantastisk känsla.
Detta kan jag göra trots att jag har ett funktionshinder. Jag får se ungdomar som kämpar på hästryggen för att utvecklas.
Att se dessa ungdomar/barn komma till stallet och fullkomligt stråla av glädje och lycka för att de har uppnått sitt mål, är en fantastiskt underbar känsla.

När jag fick veta att det är så många som ca 400.000 barn som lever med missbruk i familjen, blev jag så arg. Det är inte rätt. Det är inte OKEJ!!!
Det är inte erat fel att era föräldrar dricker alkohol och använder droger.

Trots att jag under de tre sista åren har haft det tufft med huvudvärk, så har jag aldrig slutat drömma.
En annan dröm jag har som tillhör ridsporten är att jag en dag kommer upp till SM-nivå inom dressyr för ryttare med funktionshinder och tävlar igen.
Just nu är jag ganska långt därifrån. Med rätt medel är jag snart där igen.

Hur svårt och tungt ni än har det, så hoppas jag att ni ALDRIG slutar drömma och tro på er själva!!

(Bilden på Carolina Klüft står för glädje och lycka.)

KRAM!!