Skriver bok om mitt liv med FASD

Gästblogg- 2011-04-12

Sen starten 2009, har det blivit massvis med ändringar av material och upplägg av innehåll. Jag vill så gärna släppa en bok… Jag har några idéer på titeln på boken, men är fortfarande inte helt säker, på den. Antingen ska titeln vara ”Cecilia, tjejen som överlevde” eller ”Livet som alkoholskadad” Jag har skrivit om mitt liv här i bloggen… och hoppas på att folk vill läsa boken sen. Jag vill skriva denna bok, för att folk ska förstå vad som kan hända när man dricker alkohol i samband med graviditet. DET BEHÖVER INTE DRABBA ALLA, MEN RISKEN FINNS FÖR ATT BARNET KAN DRABBAS LIKA HÅRT SOM JAG GJORDE.

Denna sjukdom är inte lätt, med tanke på omvärldens tankar och kommentarer som man fått växa upp med. Jag har dessutom fått växa upp med uppfattningen om att det finns väldigt många människor som INTE vet vad FASD är, eller ens vilka risker som finns med att dricka alkohol under graviditet. På ett sätt är det bra, då jag får en uppgift att fylla eller kanske en funktion att fylla. Det känns som att det är det här som jag SKA göra. Det här är mitt kall i livet. På ett annat sätt får jag en tung känsla i kroppen, när jag tänker på vad alla barn som planerats att komma till världen, kan mötas av olika problem som de får leva med hela sitt liv om de utsätts för alkohol under graviditet. Det är ett enkelt val, alla blivande föräldrar kan göra – att låta bli att dricka alkohol under graviditeten.

Att skriva en bok, kan ge en större spridning, av denna viktiga information till olika typer av människor. Någon kanske vill läsa boken för att de gillar att läsa om andra människors liv, någon annan kanske vill läsa för att öka sin kunskap i det här området.

Jag bestämde mig tidigt för att gå ut och berätta min historia… frågan var bara hur, jag skulle bära mig åt för att göra det. skulle jag våga göra det?

Hjälpen fick jag helt oväntat från en f.d elevassistent under gymnasietiden. Jag gick 3:e och näst sista året då. Som tur var så hade min fostermamma massvis med användbar information om FASD.

Jag har gjort saker som folk inte trodde var möjliga förr… nu tar jag nästa steg.

Kram Kram!!

//Cissi