Skönt med tystnaden....

Gästblogg- 2013-08-04

Det är inte ofta som jag reflekterar över alla ljud man hör, under en dag. Idag har jag verkligen tänkt på det. När jag skulle sova middag innan mötet i dag, så hade jag svårt att koppla av trots att huvudet vägde tungt. Pojkvännen sitter några meter ifrån rummet framför TV:n i min lilla etta. Det gjorde det svårt att somna och koppla bort ljudet. Jag kan inte sova när ljudet är för högt på radion heller. Det går inte. 

Det här får mig osökt att tänka på hästarna som hör alla ljud tio gånger bättre än oss. Jag vill inte vara häst i de lägena. 

Jag har lärt mig att de med FAS kan ha dålig hörsel, som läkarna trodde att jag inte hade någon som barn. Jag hör, ibland saker som t.ex att en mobil ringer i ett annat rum, när vi sitter en grupp människor och pratar. 

Men jag har svårt att höra när jag är djupt fokuserad på något speciellt och går in i mig själv och mina egna tankar. 

Jag tror att just den sista biten har följt mig enda sen jag var liten flicka på barnhemmet och folkskygg. 

Hoppas att jag är utvilad och pigg i morgon. 

Kram!