Skärmtid

Gästblogg- 2021-02-21

Jag har inte bloggat alls om det här med skärmtid. Därför tycker jag att det är på tiden. Det passar bra då det är Kampanjveckan: Du spelar roll, denna vecka, som avslutas idag. Årets viktigaste vecka. Läs mer om kampanjen HÄR och hur den kom till.

Jag ser många som sitter med mobilen titt som tätt.  Jag gör det ofta när jag är uttråkad och inte har något att göra. När jag bloggar, gör jag det oftast från datorn.
Det finns en funktion i mobilen som mäter skärmtid. Det tycker jag är intressant. Jag får en bättre bild av hur mycket eller lite jag använder mobilen. Samma funktion finns i datorn.

Idag har man ju det mesta i mobilen. Kalender, ficklampa, Alarm, internet och mycket mer.

Min skärmtid kan variera. Det kan vara 2 timmar som mest. Det går att se hur länge man använt någon av apparna i mobilen också.
Jag har länge tänkt att begränsa min skärmtid och avsätta tid varje dag som jag ska använda datorn och mobilen. Funderar främst på att göra det med mobilen. Det är svårt att begränsa skärmtid när jag jobbar med bokprojekt.

Jag blir lätt distraherad när jag hör att mobilen piper och vill gärna se vad som hänt. I stället för att ta upp mobilen varje gång den piper, kan jag avsätta tid för att kolla allt samlat på en och samma gång.

Det är svårare än jag trodde att försöka ha bestämd tid för skärmen.  Är jag upptagen med annar är det lättare att inte ta upp den.

Vad ligger er skärmtid på? Kommentera nedanför.

Skärmtid