Siffror från socialstyrelsen

Gästblogg- 2013-02-23

För ett par dagar sen, fick jag ett mejl på Facebook, av den journalist som skrev om mig i GP 2009. I mejlet beskrevs en satsning på familjer med missbruk i familjen (från socialstyrelsen), och även de som lever med FASD. I samma stycke som det står om FASD, berättar man också att det föds 1000 barn / år, med FASD bara i Sverige… 1000 BARN?! Det är ju sjukt många. FÖR MÅNGA!!

Det här är på fullaste allvar, helt galet. vad händer, med Sverige? Jag trodde att siffran, för det här problemet skulle minska, INTE öka. Det känns inte alls roligt att läsa det, och själv vara drabbad av just FASD. 

Hur många förstår egentligen problematiken man får av alkoholen som foster under graviditeten? 

Jag fick ett klipp om just FASD skickad till mig för någon vecka sen. På en av bilderna är jag med, som ett typiskt exempel på FASD. Jag tror att jag finns med på många ställen, om FASD. 

Känner ni igen mig? 

Kram!