sex dagar med mycket vilja och trötta muskler

Gästblogg- 2013-08-19

I tisdags inleddes årets första tredagars ridläger, på en mycket fin lägergård. Första passet blev ett ”Lära -känna -varandra”-pass. Hästen kändes riktigt trött och seg, och verkade inte vilja gå fram, alls de första ridpassen, vilket krävde mycket vilja och envishet från mig, som ryttare. Resultatet blev en rejäl träningsvärk, det första. Dag två krävde det ännu mer av mig. Träningsvärken gjorde det svårare att orka prestera. På hoppningen, kändes det som att kraften i mina ben tog slut, helt, så jag fick kämpa steg för steg för att klara det. 

Avslutar med att hoppa ute på terrängbanan som finns. Ponnyn blir glad och svarar riktigt bra framåt. Hindret som jag hoppade som högst var 70 cm högt ca. Det var ett längdhinder. För mig gällde det att snabbt byta taktik och vara med och bromsa i stället. 

På fredagen inleddes läger två för ryttare med funktionshinder. 

Det krävs mycket mentalt och fysikt för att vinna kampen mot envisa ponnyer 😉 

Den här veckan ska jag vila. 

Kram!