Sällskapsspel och logiskt tänkande

Gästblogg- 2014-01-11

Jag gillar att spela kort. Jag minns en gång när min syster var och hälsade på mig på sjukhuset,  så spelade vi kort tillsammans med en annan patient. Vi spelade ”Skitgubbe” och gissa vem som vann? lilla fröken Johansson. Trots att jag fick smärtstillande i form av morfin i omgångar plus antibiotika som gjorde mig trött. Inte nog med det så hade jag åkt en bilresa på två timmar från ett annat sjukhus. Jag kan nog bara säga att jag hade en enorm tur. Det är inte alltid som jag har sån tur. 

När jag spelar tillsammans med familjen, blir det oftast kortspel med strategi i. Inte mn starka sida, och det har tagit mig många år innan jag fattade hur man skulle göra. Om någon sa ”Du ska ha två stegar i olika färger” fattade jag det som att jag kunde blanda färgerna och bara rada korten Ess-kung (Ess räknar jag som ett här) som jag ville. FEL!!! 

Ju äldre jag blev. lärde jag mig att så inte var fallet. Ibland känner jag mig inte så smart. Men jag tolkar mycket bokstavligt talat också. 

Jag har aldrig vunnit hela spelet med familjen, men en och en annan omgång har jag vunnit. Sist jag spelade tänkte jag att jag har koll på reglerna men var så trött så att hjärnan orkade inte tänka taktiskt. Förlorade hela spelet och körde 500 med mig själv. Man kan inte vinna varenda gång. Men jag roade alla andra 😛 

Kram