Rörelse en halvtimme varje dag, gör att jag sover bättre

Gästblogg- 2019-11-24

Den senaste månaden har jag inte promenerat en halvtimme om dagen, men det händer att jag gör det. Igår gick jag nästan 4 km bara av att göra det jag har planerat. Idag har jag en vilodag.  Jag har sovit lite sisådär under en längre period. Märker att jag sover bättre när jag varit igång och varit fysiskt aktiv. Hm, Ja, i perioder.

Lyssnar på Hjärnstark av Anders Hansen, Psykiater. Han berättar att löprundor och fysisk aktivitet är lika bra som antidepressiv medicin. Jag äter ju antidepressiva mediciner och försöker att röra på mig 3 -4 dagar i veckan. Trots detta så kommer perioder där jag sover dåligt. Jag måste sova hela nätter för att bli pigg och utsövd. De nätter som jag vaknar, kan jag räkna med att jag blir trött dagen efter.

Den här veckan har jag inte mått så bra. Därför har jag haft fler vilodagar än vad jag har normalt sett.
Trots detta har jag fått en hel del gjort på min ToDo – list. Det känns bra.

Lyssna på ljudbok