Riggar upp för filmens ateljéscen

Local Hero Blogg- 2015-03-04

Ett tag framöver kommer ni att få följa ett av våra Local Hero projekt här på bloggen, gruppen kallar sig för Kafferep. De hade sin workshop i Karlstad slutet av Januari och planerade för att spela in en film som de sedan ska turnera med på fritidsgårdar i Värmland. Just nu håller de på för fullt med inspelningen av sin film. Gruppen är ett gäng glada 18-19 åringar som kommer från Karlstad i Värmland och har ett brinnande intresse att lära sig mer om filmskapande. Hoppas ni blir lika inspirerade som mig!

/Samordnare för Local Hero

Riggnings dags!

Idag var det dags för att rigga upp för vår films ateljéscen.  Här kommer vår huvudkaraktär Alvin sitta och måla i godan ro när Stina plötsligt kommer in och överraskar honom. Det ska bli väldigt spännande och se hur resultatet kommer bli!

Så eftersom att vi vill ha så mycket tid som möjligt i morgon till själva filmandet så beslutade vi oss därför för att börja göra iordning scenen ikväll. Så efter att ha varit och lånat massa utrustning och rekvisita av olika slag så var det äntligen dags att börja fixa iordning allt.  Vi befinner oss i två av deltagarnas lägenhet och jag måste säga att efter att vi gjort om deras kök till en ateljé så kändes hela lägenheten som en annan plats; det blev jätte snyggt! Deras lägenhet har nog aldrig sett så hemtrevlig ut haha ;). Tänk vad bara lite växter och tavlor kan göra. På bilden nedanför är scenen långt ifrån klar, men jag lovar att det såg hur bra ut som helst i slutändan.

För alla intresserade så är det en Blackmagic pocket cinema camera som vi filmar allt till filmen med (ned till vänster i bild), och jag kan garantera att den är jätte bra! Bilden blir fruktansvärt fin och den är lätt att hantera på grund av dess storlek. Så den kan jag varmt rekommendera till de som funderar på att köpa sig en egen filmkamera!

//Kafferep. 2015-03-01