Ridningen har en stor betydelse...

Gästblogg- 2013-03-11

Jag har inte ridit aktivt alls under de sista 2-3 åren. I år satsar jag på att medverka på en eller två tävlingar på DM i Dressyr för ryttare med funktionshinder. I helgen var jag hemma hos min 4 år yngre syster och hade tänkt att sitta upp och ta över det sista när hästen ska varva ner igen. Det var inte hennes plan, som tyckte att vi skulle träna min sits och formen på hästen.

Jag kände efter ett par minuter att jag började andas lite snabbare, för att jag började bli trött. När jag var som mest aktiv kunde jag rida tre pass under en och samma dag. Skulle jag prova det nu, skulle jag nog falla ihop i en hög efter första passet. 

Träning är en färskvara – Ridningen också, som handlar om kroppskontroll, koordination och balans…något som icke är att förglömma är flåset. Jag har tappat en del av det. Det märktes ganska snabbt. När jag stod nere på marken igen var pulsen hög och mina ben muskler skakade av ansträgningen. 

Det bästa med denna aktivitet är att den är drogfri. 😉 

Om jag inte rider, så fungerar inte kroppen helt och hållet som den ska. Mina knän låser sig, och höfterna kan ibland göra ont när jag går. 

Är glad för att denna träningsform tillhör mitt intresse område. 

Kram!