Ridning är bra sjukgymnastik

Gästblogg- 2015-02-20

En dag som den här påminner mig om hur mycket ridningen ger kroppen när det kommer till allsidig träning. Jag hade ont i höfterna när jag åter stod på marken efter passet. Ett tecken på att jag sitter fel och att jag gör fel när jag skänklar. Jag drar upp benen för att skänkla med hälen. Ska skänkla med vaderna. Känner dock att jag inte har styrkan i benen för det.
Planen från instruktören på ridskolan var att jag skulle ha ridit Dunder, en häst, lika söt som en nallebjörn. Men fick ett annat alternativ, som jag direkt nappade på. Jag fick rida en ponny, som är jättesöt hon också… Fina Flippan.

När man rider inkluderas alla kroppens delar på olika sätt. För min del känner jag att ridsporten hjälper mig att få min kropp att fungera.

Så här fin frisyr hade jag efter ridpasset: 

Hjälmfrisyr efter ridpasset

Jag ser nyvaken ut, men är på väg in i duschen.