Pyssel och övning av finmotoriken

Gästblogg- 2020-09-25

Idag är det fredag. För ett tag sedan beställde jag hem ett nytt pyssel. Ska försöka mig på att knyta en ryamatta eller kudde. Mitt största problem är att få till den där knuten, som man gör med en krok.
Gjorde några tappra försök, men hade en dålig dag efter en natt med dålig sömn. Gav upp efter några försök. Har insett att det inte är någon idé att ens göra något alls, när jag har dagar när jag mår sämre. Fick lägga undan pysslet. Ska försöka sätta mig med det igen någon dag när jag känner att jag är redo.
Trodde inte att det skulle vara en så stor utmaning. Jag har ju knutit kompisarmband och påtat och lärt mig sticka.

Jag tyckte ju att det var en lagom stor utmaning med pärlorna i början. Då darrade jag mest på handen, när jag skulle lägga dem. Det gick låååångsamt. Det är nog samma sak här, med knutarna innan jag kommit in i det. När jag väl vet hur jag ska göra, så är det lite lättare.
Rutorna är stora och bra.
Trodde att jag skulle behöva sitta med förstoringsglas även här. Det kommer jag inte behöva göra. Det kommer bli aningen lättare att sitta med pysslet lite vart som helst. Ryamatta - labrador