Psykisk stress vid meditation

Gästblogg- 2015-04-15

Idag har jag varit på Mindfullness. Varje gång som jag ska slappna av börjar stressen krypa runt i kroppen. Det känns som att det är ett stenras som pågår inuti mig. Känner aldrig av det hemma, när jag ska sova om nätterna. Det händer BARA när jag ska meditera. dagtid. Jag känner att jag vill springa ifrån det för att slippa den hemska känslan. Arbetsterapeuten säger att jag ska vara kvar i det, för att kunna jobba vidare med det. Det är fruktansvärt jobbigt.

Det spelar ingen roll hur många timmar jag sover om nätterna för kroppen jobbar alltid med något som tar energi. Om det inte är min smärta som jag lever med, så är det något annat som stressar upp mig.

Jag försöker att glömma det som varit tidigare för att kunna gå vidare, men det kommer tillbaka när jag ligger och mediterar. För min hjärna ser det ut så här:

stressad hjärna

Jag har inte det där filtret som gör att jag kan sortera bort intryck som jag samlar på mig. Det gör att tankarna som snurrar kan koppla fel och krocka med varandra.
I sådana situationer kan det vara jobbigt att leva med FAS…
Den psykiska stressen gör att jag får de där myrkrypningarna i kroppen, som jag kallar stenras, kan vara värt att berätta.
Hur gör ni för att kunna slappna av? Berätta gärna.