Planerade föreläsningar och Khan academy-matte

Gästblogg- 2013-10-30

Igår ringde en kvinna som vill  boka mig till ett evenemang som de ska arrangera i början av nästa år. Jag  ska ha en föreläsning då… vad evenemanget heter, vet jag inte om jag får gå ut med innan allt är klart. 
Men jag vet  att jag har två föreläsningar kvar i år. Första är om ca 2 veckor på Vara folkhögskola. Den sista är veckan efter en öppen föreläsning på Medborgarskolan i Vara. Blir det fler intresserade än vad lokalen rymmer, bokar vi en till dag. 

Tur att jag är så otroligt social – annars hade den här uppgiften inte passat mig. 😉 

 Idag har jag suttit en del med matten på Khan Academy. (Det trodde jag aldrig om mig själv!) och räknat matte. Det som är bra med sidan, är att man får fem förklaringar till sin hjälp vid varje uppgift. 

Matte har jag ALDRIG haft lätt för, innan jag har fattat vad uppgiften går ut på. Har inte heller tålamodet att sitta med en uppgift som jag inte fattar.  Men när jag väl fattat tekniken så går det ganska lätt. 

Vad har det här med droger att göra? Jo, att jag har svårigheter pga att jag föddes med alkoholrelaterade fosterskador. 

Det jag ville prova idag var att se om kunskapen sen skolan satt i. Det gör den uppenbarligen. Titta på mina kråkor på bilden, så ser ni 😉 

Det där med att räkna ut grader ur parallella linjer, det sitter däremot inte kvar. 

Kram!