Planerad operation

Gästblogg- 2017-10-18

I måndags var det dags för mitt besök på SU – med plastikkirurg och Neurokirurg. Jag var nervös då jag till viss del visste vilken slags operation vi planerade inför.
De planerar för att göra en tredje skallexpansion eller kranioplastik.

Alla mina problem med huvudvärk och att jag känt mig snurrig, beror på att mitt skallben är tre gånger så tjockt mot vad det är hos en normal vuxen person. Då det ramlat ihop, ligger det och pressar på mot hjärnan, som behöver mer plats.
Som tur är behöver jag inte expandera huden som vid de andra operationerna. Min feber beror på det också. Vet ju bara att man får feber när man har en infektion/inflammation i kroppen, men att man får feber när kroppen varnar för annat visste jag inte, förrän nu. När jag tog upp att jag inte kunnat rida pga rådande situation, svarar läkaren att jag kan rida trots feber. Har ju ingen infektion i kroppen. Feber i sig är inte farligt utan det är själva sjukdomstillståndet, som är det. Feber är bara en markör på att något inte är som det ska.

Det som just nu snurrar runt i skallen är att de kommer behöva raka av mig håret – ALLT! för att komma åt där skallbenet ska justeras utan att skada något.
Tur för mig att det finns många fina mössor och att vi befinner oss i den perioden där många bär mössa.
Planen är att det ska bli innan jul. Hoppas att allt går bra och att det blir en bra julklapp.