Pengars värde - konsten att hålla i pengar

Gästblogg- 2018-03-28

Det där med att hålla i pengar kan för många vara svårt. Tänker ofta på det när jag ser deltagarna i Lyxfällan som har noll koll på hur mycket de konsumerar över den summan de får in i månaden.

Jag äter sällan ute. Äter ofta hemma och planerar varje vecka vad jag ska äta till middag. Tack vare appen matpriskollen kan jag planera middagar för under 100 kronor. Dessutom tar jag med de varor som redan finns hemma. Det drar ner på mat kostnaden också. denna vecka äter jag bland annat falukorv i ugn. Falukorven kostade 27 kronor. Äter jag ute så far jag inte en meny för det priset. jag planerar dessutom så att jag äter samma mat i två dagar. Det känns bra.

Handlar mat så att jag klarar mig hela veckan.

Nästa vecka ska jag äta rödspätta filé för 30 kronor. Med sås och grönsaker inräknat hamnar jag fortfarande under 100 kronor.  Det är inte allt. Men oavsett val av mat äter jag under hundralappen.

Jag blir glad när jag tänker på det. Äter billig mat och blir ändå mätt.

DSC02317 DSC02308